Fitness

Er is wetenschappelijk aangetoond dat sportief en verantwoord bewegen een positieve invloed heeft op: bloeddruk, lichaamsgewicht, cholesterol, botdichtheid, suikerziekte en daardoor dus indirect ook op het voorkomen van hart & vaatziektes, beroerte, dikke darmkanker en borstkanker. Tevens is aangetoond dat sporten stressverminderend werkt (ook bij depressies). Met een gezond en fit lichaam haalt u meer uit het leven, zeker ook op oudere leeftijd. Krachttraining vermindert de kans op het ontstaan van osteoporose.

Bij Fy-Fit kunt u gebruik maken van een grote fitnessruimte met daarin de nieuwste cardio- en krachtapparatuur van Life-Fitness en Keiser. Met deze apparatuur kunt u het hele lichaam trainen en zo uw persoonlijke doelen bereiken.

Bij Fy-Fit staat de persoonlijke begeleiding centraal. U krijgt eerst een intake waarbij de stand van uw fitheid wordt bepaald. Hieraan gekoppeld is een fitheidstest om uw niveau te bepalen. Op basis van deze informatie en naar aanleiding van uw wensen wordt een persoonlijk fitnessprogramma samengesteld door onze fitnessinstructeur. U wordt begeleid in de juiste uitvoering van de oefeningen.

Om te kijken of het goed gaat met het halen van uw doelen, is er om de 6 weken een hertest. Hierbij worden de testgegevens opnieuw bekeken en vergeleken met die van 6 weken ervoor. Vervolgens wordt er gekeken of het schema vernieuwd of aangepast moet worden.
Fy-Fit heeft een uniek fitness concept. De combinatie van fysiotherapie en fitness staat garant voor een veilig en op de persoon afgestemd fitnessprogramma. Veilig en persoonlijk houdt in dat er rekening gehouden wordt met houding en bewegingsmogelijkheden van het individu, opdat er geen overbelasting zal plaatsvinden. Ook zal de werkhouding in het fitnessprogramma aandacht krijgen, zeker als de persoon in kwestie dat vermeldt als aandachtspunt. In deze zijn de fysio-manueel therapeuten ter zake kundig en getraind om daar gericht op in te spelen. Dus indien nodig zal hun know-how aangesproken worden.

Onze CIOS instructeur werkt nauw samen met de therapeuten, volgt hun instructies en is alert op belastbaarheidsproblemen.

In ons fitnesscentrum zijn er ook groepslessen waaronder Indoor Cycling, move it, Tai Chi, TAO, Core & Balance.

In vergelijking met andere fitnesscentra is Fy-Fit ontstaan vanuit de fysiotherapie en dus gestoeld op medische kennis. Onze Instructeur is CIOS opgeleid en weet derhalve alles over cardiotrainingsprogramma's en krachttraining. Over het algemeen wordt in fitnesscentra gewerkt met instructeurs (korte opleiding) die het nivo van CIOS (4-jarige opleiding) niet benaderen. Ons centrum staat dus garant voor verantwoord sporten.

Kom gerust eens langs voor een kijkje in ons centrum of vraag naar onze tarieven. U bent van harte welkom om eens een keer gratis te proberen of de fitness of een van onze groepslessen iets voor u is.