T'ai Chi

T'ai Chi is een interne bewegingskunst afkomstig uit China. Deze T'ai Chi vorm is naar Europa gebracht door Master William C.C. Chen en bestaat uit 60 aaneengesloten bewegingen. In de beginnerslessen wordt er aandacht besteed aan de eerste 20 bewegingen. De eerste 20 bewegingen zijn belangrijk voor opbouw van de rest van de vorm, die bestaat uit de resterende 40 bewegingen.

De nadruk bij de bewegingen ligt op rustig en ontspannen bewegen, waardoor T'ai Chi voor alle leeftijden geschikt is. Het veelvuldig beoefenen van deze eeuwenoude bewegingsvorm verbetert coördinatie, conditie, balans en door de ontspanning neemt ook de gezondheid en vitaliteit toe. In de lessen is er aandacht voor balans, coördinatie, concentratie, houding, krachtverdeling, leren ontspannen, en het leren kennen van uw lichaam en spieren. T'ai Chi brengt u dichter bij uzelf. De lessen worden gegeven door David Anakotta (aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland).

Tips voor T'ai Chi beoefening:

  • Makkelijk zittende kleding of sportkleding
  • T'ai Chi schoenen of schoenen met dunne zooltjes
  • Sportschoenen voor binnen mag wel, maar liever niet. Belangrijk dat je met T'ai chi de grond kunt voelen met je voeten


Extra:

Voor deze groepsles is een instroomcursus van 4 lessen nodig. Deze groepsles valt buiten het reguliere abonnement. U neemt hiervoor een strippenkaart. Inschrijven kan via onze balie, opgeven kan ook telefonisch of via de e-mail. Er is een mooie TAO - T'ai Chi combinatiekorting.


Tijden:

Zaterdag: 10:00 - 11:00 uur
Woensdag: 19:30 - 20:30 uur