Bedrijfsfitness voor werknemers

Wist u dat u middels de werkkostenregeling tot wel 52% korting kunt besparen op het reguliere fitness tarief. Zo betaalt u bijvoorbeeld maar netto 15 euro per maand voor onbeperkt sporten. Uw werkgever houdt het tarief voor bedrijfsfitness namelijk in op uw brutoloon, waardoor u hierover geen afdrachten en loonbelasting betaalt.

Waarom bedrijfsfitness?

Er is wetenschappelijk aangetoond dat sportief en verantwoord bewegen een positieve invloed heeft op: bloeddruk, lichaamsgewicht, cholesterol, botdichtheid, suikerziekte en daardoor dus indirect ook op het voorkomen van hart & vaatziektes, beroerte, dikke darmkanker en borstkanker. Tevens is aangetoond dat sporten stressverminderend werkt. Met een gezond en fit lichaam haalt u meer uit het leven, zeker ook op oudere leeftijd.

Fittere en gezonde werknemers zijn voor uw werkgever erg van belang. Dit komt werksfeer, communicatie en motivatie ten goede op de werkvloer. Daarnaast levert het minder ziekteverzuim op.

Via uw werkgever kunt u gebruik maken van de werkkostenregeling voor bedrijfsfitness. Dit kan u op jaarbasis wel € 300 euro schelen op een onbeperkt fitnessabonnement. De korting is afhankelijk van het aantal uren in uw arbeidsovereenkomst.

Hoe kan ik deelnemen?

Wilt u graag gebruik maken van de werkkostenregeling van de belastingdienst om te fitnessen? Neem dan contact op met de afdeling personeelszaken van uw werkgever. Wellicht is uw bedrijf al aangesloten bij het Benvitaal netwerkBedrijfsfitness Nederland of bij ons rechtstreeks. Is uw bedrijf nog niet aangesloten, vraag hen dan vrijblijvend contact met ons op te nemen voor een gesprek en/of rondleiding.

Uw netto korting is afhankelijk van het aantal uren in uw arbeidsovereenkomst. In sommige gevallen kunnen parttimers of oproepkrachten geen aanspraak maken op het voordeel.