Bedrijfsfitness voor werkgevers

Heeft u nog vragen of wilt u een vrijblijvende rondleiding en/of gesprek? Neem dan snel contact met ons op. Bedrijfsfitness is voor u als werkgever kostenneutraal, dus waarom zou u het niet doen?

Waarom bedrijfsfitness?

Mensen hebben steeds minder tijd voor ontspanning en het bijhouden van hun gezondheid/conditie. Bedrijfsfitness heeft als doel om te besparen op de ziektekosten, te besparen op de premies voor verzekeringen en om werknemers in beweging te krijgen. Gezonde en fittere werknemers zijn gemotiveerde werknemers.

Bij Fy-Fit sporten uw werknemers onder professionele begeleiding op een verantwoorde manier, zodat er geen extra risico's zitten aan het laten sporten van uw werknemers, maar alleen de bovengenoemde voordelen.

Voordelen bedrijfsfitness:

• Minder ziekteverzuim
• Betere prestaties werknemers
• Gezonde, fitte en actieve werknemers
• Minder klachten van rug, nek, schouders en arm
• Minder psychische klachten en burn-outs
• Minder overgewicht
• Beter werksfeer
• Positief extern imago van uw bedrijf
• Reductie van kosten door ziekte of verminderde prestaties
• Een scherp geprijsd en veilig fitnessaanbod voor uw werknemers
• Professionele begeleiding
 

Ziekteverzuim

Ongeveer een derde deel van het ziekteverzuim is het gevolg van een slechte lichamelijke conditie. Door het gebrek aan conditie wordt de belasting hoger en de belastbaarheid van de werknemer lager. Ziekteverzuim is een grote kostenpost voor het bedrijfsleven.

Prestaties

Uit onderzoek blijkt duidelijk dat mensen met weinig uithoudingsvermogen vaak minder presteren dan hun sportievere collega's. Door sporten krijgt men meer mentale en fysieke weerstand; men voelt zich beter en is minder snel moe. Het is een investering die zich terugbetaalt. Werknemers die zich fitter en plezieriger voelen, zijn meer gemotiveerd. Fitte werknemers zijn positiever, enthousiaster, effectiever en productiever. Dit verbetert tevens de werksfeer.

Gezondheid

Er is wetenschappelijk aangetoond dat sportief en verantwoord bewegen een positieve invloed heeft op: bloeddruk, lichaamsgewicht, cholesterol, botdichtheid, suikerziekte en daardoor dus indirect ook op het voorkomen van hart & vaatziektes, beroerte, dikke darmkanker en borstkanker. Tevens is aangetoond dat sporten stressverminderend werkt.

Teamvorming

Tijdens en na sporten en bij een verbeterde werksfeer communiceert men gemakkelijker en op een ontspannen manier met collega's. 

Financieel

TNO heeft berekent dat een reductie van het ziekteverzuim met ca. 1 à 2 procent bij een bedrijf met 50 werknemers gemiddeld € 27.000 per jaar kan besparen. Er zijn zelfs werkgevers die naast het onbelast inhouden van de bedrijfsfitnesskosten op het loon, ook nog een deel of zelfs het hele restbedrag vergoeden omdat de verzuimreductie het dubbel en dwars terugverdient. We hanteren bovendien een speciaal scherp tarief voor bedrijfsfitness. Bedrijfsfitness is voor uw bedrijf geheel kostenneutraal doordat u de kosten van het bruto-loon afhoudt.

Voordeel voor uw medewerkers

Naast het voordeel dat u van bedrijfsfitness heeft, betalen uw werknemers bij gebruik van de werkkostenregeling bij een fulltime baan maar circa 15 euro per maand voor onbeperkt fitness (een korting van maximaal 52% op het reguliere bedrijfsfitness tarief).

* bron TNO Arbeid

Voordeelregeling belastingdienst

Bij gebruik van de (nieuwe) werkkostenregeling kunt u als werkgever 1,4% van het loon van de werknemer onbelast uitkeren voor een beperkt aantal zaken zoalsvoor bedrijfsfitness maar ook voor een aantal andere zaken zoals ov-vergoeding. Voordeel van deze werkkostenregeling t.o.v. de oude bedrijfsfitnessregeling is dat u een bedrijfsfitnesscontract met meerdere fitnesscentra kunt afsluiten en uw werknemers bijvoorbeeld in hun eigen woonplaats kunt laten sporten. 

U, als werkgever, houdt het bedrag voor het bedrijfsfitnessabonnement in op het brutoloon. U krijg een maandelijkse factuur van Fy-Fit met een overzicht van de namen van uw medewerkers die volgens de gekozen regeling bij ons sporten. Een andere optie is om u aan te sluiten bij een netwerk als Benvitaal of Bedrijfsfitness Nederland. Zijn helpen u met de implementatie van bedrijfsfitness voor uw medewerkers en de administratie hiervan.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over bedrijfsfitness. Neem dan contact met ons op.